Lance Armstrong laat zich uit over debat over politiehervorming en maakt vergelijking met strijd tegen kanker

Armstrong verbaasd dat NYPD over meer financiën beschikt dan instituut tegen kanker

Lance Armstrong laat zich uit over debat over politiehervorming en maakt vergelijking met strijd tegen kanker
Foto: © photonews

Bij Lance Armstrong is in 1996 teelbalkanker vastgesteld. Logisch dus dat de strijd tegen kanker hem nauw aan het hart ligt. Daar moeten dan ook voldoende middelen worden vrijgemaakt. Apart is dat Armstrong het ook verbindt aan de discussie rond de politie die momenteel aan de gang is.

Na de dood van George Floyd door politiegeweld is er in de Verenigde Staten een beweging op gang gekomen die pleit om minder financiële middelen toe geven aan de politie. In Minneapolis wil het gemeentebestuur de politie zelfs helemaal ontmantelen.

Ook in New York gaat de politiek er deels in mee. Burgemeester Bill de Blasio heeft aangekondigd dat de hervorming van de politie daar gepaard zal gaan met een paar verschuvingen van financiën, waardoor er effectief minder financiën naar de politiediensten zullen gaan.

Lance Armstrong mengt zich ook in het debat op Twitter, nu hij cijfers heeft ontdekt die hem niet aanstaan. "Dus de NYPD (de politie van New York, red.) heeft een groter budget dan de National Cancer Institute?" Door zich dat af te vragen op sociale media, suggereert Armstrong alvast het niet erg te vinden als er middelen van de New Yorkse politiediensten naar goede doelen gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties