Koers keert terug met beklijvend duel: Roglic klopt Pogacar bergop in nationaal kampioenschap
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Primoz Roglic Sloveens kampioen na duel bergop met Tadej Pogacar

Koers keert terug met beklijvend duel: Roglic klopt Pogacar bergop in nationaal kampioenschap
Foto: © photonews

De koers is nu echt terug! Het tweede seizoensdeel in de wielersport is op gang gekomen met een tweestrijd tussen Roglic en Pogacar in het Sloveens Kampioenschap. Het aangekondigde duel kwam er dus, met Roglic als uiteindelijke winnaar.

In het wedstrijdbegin hadden vier renners al de moed om het vrije pad te kiezen. Tratnik, Groselj, Horvat en Cemezar hadden na zo'n twee uur koers een voorsprong van twee minuten en twintig seconden bij mekaar gereden. Tratnik en Cemezar bleken over betere benen te beschikken dan hun twee metgezellen.

LEIDERSDUO START SLOTKLIM MET KLEINE BONUS

Met twintig kilometer te gaan had het leidende duo nog een minuut. Toen dan begonnen werd aan de slotklim van 8,3 kilometer, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8%, was dat verschil nog eens gehalveerd. Met het einde in zicht ging Tratnik er alleen vandoor.

Achter hem vormde er zich een achtervolgend groepje, met onder andere de favorieten Pogacar en Roglic daarbij. Roglic ging met zijn aanval in de finale ineens naar de koppositie. Pogacar kwam echter nog terug en zo kreeg men in Slovenië het te verwachten duel te zien. 

BLOEDSTOLLENDE FINISH

Zo werd het een bloedstollende finish: Primoz Roglic liet Tadej Pogacar achter zich en kroonde zich zo tot Sloveens Kampioen. Roglic wint zo meteen de eerste koers waar hij aan deelneemt in 2020.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties