🎥 Van Avermaet bespreekt toegepaste tactiek in virtuele Tour: "Misschien ging ik iets te vroeg aan"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Avermaet ondanks vroege aanzet in sprint tevreden na eerste rit virtuele Tour

🎥 Van Avermaet bespreekt toegepaste tactiek in virtuele Tour: "Misschien ging ik iets te vroeg aan"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft opnieuw een virtuele wedstrijd achter de rug na zijn deelname aan de eerste rit van de virtuele Tour. Een negende plaats was het resultaat. Mogelijk had er met een betere timing in de sprint nog meer in gezeten.

"Het was weer een zware rit", zuchtte Van Avermaet na deze nieuwe onderneming. De virtuele Tour is in de eerste plaats een teamcompetitie. CCC staat na dag 1 op de vijfde plaats. "Ik denk dat we het met de ploeg zo goed mogelijk hebben gedaan. We hebben aardig wat punten verzameld, daar ben ik redelijk blij mee."

Van Avermaet had voor zichzelf een bepaalde strategie uitgedokterd. "Ik heb gefocust op de sprints op het vlakke. Ik dacht dat het daar minder energie kostte dan op de klimmetjes. Op het einde was er de altijd belangrijke sprint natuurlijk. Misschien ging ik iets te vroeg aan, een aantal renners gingen mij voorbij."

Dat kan echter het goede gevoel niet drukken, dat in het algemeen toch overheerst. "Al bij al ben ik superblij met hoe het gelopen is. Het was een goede training voor hopelijk weer het echte koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties