Burgemeesters laten zich uit over wielerwedstrijden in hun eigen gemeente: "Niet realistisch om mensen op te roepen om weg te blijven"
Nils Wens
| 0 reacties

De burgemeesters van Overijse en Oudenaarde laten zich uit over wielerwedstrijden in hun eigen gemeente: "Niet realistisch om mensen op te roepen om weg te blijven"

Burgemeesters laten zich uit over wielerwedstrijden in hun eigen gemeente: "Niet realistisch om mensen op te roepen om weg te blijven"
Foto: © photonews

Het voorbije weekend was in de GP Vermarc in Rotselaar te zien dat er daadwerkelijk wedstrijden georganiseerd kunnen worden met publiek. Toch was het voor bepaalde toeschouwers moeilijk om de regels te respecteren.

Inge Lensclaes, de burgemeester van Overijse, bekijkt hoe de gemeente eind augustus de Druivenkoers kan organiseren. "Het is niet realistisch om de mensen op te roepen om weg te blijven. We zouden wel enkele dingen kunnen aanbieden naast het parcours, zodat de mensen niet zouden samenkomen in een café. De politie zal ook toezicht houden met een helikopter", aldus de burgemeester bij Sporza

Ook Marnic De Meulemeester, de burgemeester van Oudenaarde, gaf een interview bij Sporza. Zijn gemeente komt natuurlijk aan bod in de Ronde van Vlaanderen. "We gaan met veiligheidszones werken waar de toegang beperkt of zelfs verboden zal zijn. Ook naast het parcours zullen er maatregelen zijn om het publiek te beperken. De volksgezondheid is het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties