Thomas De Gendt bezorgd over herstart: "Hoop dat ze dit nog verplichten"
Jelle Heyman
| 1 reacties

Thomas De Gendt zal de beleving in de Ronde van Frankrijk missen

Thomas De Gendt bezorgd over herstart: "Hoop dat ze dit nog verplichten"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt heeft samen met de rest van de ploeg nog een update gekregen over de maatregelen van de UCI omtrent de herstart van het wielerseizoen. Voor hem is het heel simpel...

"Drie dagen voor de wedstrijd, na de tweede test, blijf je gewoon in je persoonlijke bubbel", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Naar een winkel of restaurant gaan, kan dan niet meer. We moeten voorzichtig zijn", klinkt het.

De Tourstart van 2020 in Nice zal niet te vergelijken zijn met een Tourstart onder normale omstandigheden. "Voor debutanten zal dat weinig uitmaken. Maar voor een routinier zal het anders zijn. Hij kent de beleving die bij zo'n Tour de France hoort", alldus De Gendt.

"Meer schrik van publiek dan van collega's"

Er is bij veel ploegen sprake van verschillende bubbels. De Gendt is dan ook niet bang om het virus te krijgen van zijn collega's. "Ik maak me meer zorgen om de buitenwereld. Wij moeten rekening houden met de regels van de UCI, ASO, ploeg en het land waar we koersen... Een toeschouwer moet zich enkel volgen aan de regels van het land waarin hij zich bevindt", klinkt het bezorgd.

Net daarom hoopt De Gendt dat er in Frankrijk nog één verplichting bijkomt voor het publiek. "Ik hoop dat het mondmasker voor iedereen in het openbaar verplicht is", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties