Verguisde dopingzondaar heeft nieuwe passie ontdekt
Jelle Heyman
| 23 reacties

Riccardo Riccó opent een ijssalon in Italië

Verguisde dopingzondaar heeft nieuwe passie ontdekt
Foto: © photonews

Riccardo Riccò was een van dé sensaties van het peloton in 2007 en 2008. De Italiaanse wielrenner kwam vanuit het niets en leek de beste klimmer te gaan worden voor de komende 10 jaar. Maar een positieve dopingplas bracht daar verandering in.

Een tweevoudige schorsing én betrapt worden bij het kopen van doping. Riccò wordt zo mogelijk nog minder graag gezien dan Lance Armstrong in het wielerpeloton. Zijn tweede plaats in de Giro van 2008 is wel blijven staan, maar tijdens de Tour van datzelfde jaar werd 'de cobra' naar huis gestuurd wegens een positieve dopingtest. Door de wielerbonden is hij geschorst tot 2024.

De voorbije jaren woonde Riccò samen met zijn vrouw op de Canarische Eilanden. Maar op zijn 36e is de ex-wielrenner klaar om zich op een nieuw avontuur te storten. Hij zal namelijk terugkeren naar Italië en in Modena een ijssalon openen, dat laat zijn vrouw weten aan de Gazzetta di Modena. 

Ze hadden in Tenerife al succes met hun ijssalon Chocoloco maar het koppel wou terugkeren naar Italië om hun passie verder te zetten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Signori ecco le prime prove @essenzagelato @toschivignola

Een bericht gedeeld door Riccardo Riccò (@riccardoricco) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties