UPDATE: Jakobsen zeker nog tot vrijdag in kunstmatige coma

Redactie
| 118 reacties
UPDATE: Jakobsen zeker nog tot vrijdag in kunstmatige coma
Foto: © photonews

Fabio Jakobsen viel bijzonder zwaar in de eerste rit van de Ronde van Polen, nadat hij door Dylan Groenewegen in de sprint in de nadarhekken werd gedreven. Zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step is nu met nieuws gekomen over de jonge Nederlander.

Update 14u50: Het ziekenhuis waar Jakobsen verblijft laat weten dat de renner nog een dag langer in kunstmatige coma gehouden zal worden. Nadat zijn toestand beoordeeld werd als 'ernstig maar stabiel' was het nochtans de bedoeling om hem vandaag uit die coma te halen.

Daar zal dus toch nog wat gewacht mee worden. De artsen houden zijn situatie nauwlettend in het oog en besloten om hem ten vroegste vrijdag weer uit coma te halen.

Deceuninck kwam in de ochtend met een update over de toestand van Jakobsen. De renner is buiten levensgevaar en zijn situatie is stabiel.

Deze namiddag gaan ze hem proberen te doen ontwaken uit zijn kunstmatige coma. Dat laat de ploeg weten via de sociale media.

De ploeg bevestigde afgelopen nacht al het voorlopige, voorzichtig positieve nieuws dat ook de Poolse dokters eerder al naar buiten hadden gebracht.

"De situatie van Fabio Jakobsen is ernstig, maar op dit moment is hij stabiel", aldus het statement van Deceuninck - Quick-Step.

Geen hersenschade

"De eerste diagnostische tests hebben geen hersenschade of schade aan de wervelkolom zichtbaar gemaakt, maar hij wordt voorlopig in een coma gehouden door de ernst van de vele blessures die hij opliep."

"Hij zal de volgende dagen scherp in de gaten gehouden worden in het Wojewódzki Szpital in Katowice. De komende uren zullen we meer informatie geven. Tot dan willen we jullie allen danken voor jullie hartverwarmende steun."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties