Van Avermaet hoopt zich te redden met goede tactische keuze en legt druk bij Van Aert: "Hij is de topfavoriet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Greg Van Avermaet noemt Wout van Aert als topfavoriet voor Milaan-Sanremo

Van Avermaet hoopt zich te redden met goede tactische keuze en legt druk bij Van Aert: "Hij is de topfavoriet"
Foto: © photonews

In zijn laatste vooruitblik op Milaan-Sanremo kaart Greg Van Avermaet het parcours en de favorietenstatus van Wout van Aert aan. Van Avermaet lijkt op die manier zelf niet de hoogste verwachtingen te koesteren, maar weet dat je met een goede tactiek al een heel eind kunt komen.

Van de Colle di Nava, de nieuwe klim die in het parcours is opgenomen, ligt Van Avermaet alvast niet wakker. "Die is echt niet lastig", beweert de renner van CCC in Het Laatste Nieuws. "Ik heb woensdag verkend. Het gaat heel geleidelijk bergop, één tot twee procent. Dan is er wel een snelle afdaling. Het parcours ligt me niet helemaal."

Het is niet altijd de sterkste die wint 

Al betekent dat lang niet dat Van Avermaet zonder ambitie aan de start verschijnt. "Ik wil mijn kans grijpen", benadrukt de olympische kampioen. In een lastig te voorspellen koers als Milaan-Sanremo zijn er altijd mogelijkheden. "Het is niet altijd de sterkste die wint. Tactiek is erg belangrijk."

Wie favoriet is, daar kan volgens hem geen twijfel over bestaan: Wout van Aert. "Zeker na zijn zege zaterdag in de Strade Bianche. Wout heeft woensdag in Milaan-Turijn ook een hele sterke sprint gereden. Milaan-Sanremo is een koers die hem goed ligt. Hij is de topfavoriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties