Fransen halen man in vorm Démare nog bij EK-selectie, 'slachtoffer' Bouhanni kort van stof

Arnaud Démare alsnog in EK-selectie Frankrijk

Fransen halen man in vorm Démare nog bij EK-selectie, 'slachtoffer' Bouhanni kort van stof
Foto: © photonews

Nu Arnaud Démare ook op straffe wijze het nationaal kampioenschap gewonnen heeft, konden ze er in Frankrijk niet meer om heen. Ze moeten hem wel meenemen naar het EK. Zoals hij nu bergop rijdt, kan hij ook daar meedoen voor de titel.

Er was wel maar één sprinter in de Franse EK-selectie voorzien en dat was Nacer Bouhanni. Die ziet nu een deelname aan een kampioenschap door zijn neus geboord. "De Franse bondscoach is vrij om zijn keuzes te maken voor het EK. Daar geef ik geen commentaar op. Wie weet zit ik in de toekomst in de tegenovergestelde situatie", zegt Bouhanni op de Twitteraccount van zijn ploeg Arkéa-Samsic.

Puur sportief is de selectie van Démare echter de logica zelve. Twee ritten won hij in de Ronde van Wallonië, waarvan eentje zeer pittig. In dezelfde rittenkoers was Démare tevens goed voor eindwinst in het algemeen klassement en het puntenklassement.

Ook in het Frans Kampioenschap moesten er enkele hellingen verteerd worden. In zijn huidige vorm is Démare één van de favorieten op het EK, dat op woensdag 26 augustus zal gereden worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties