🎥 WK Imola: Tom Pidcock kondigt eigen selectie aan bij Britse profs, Hirschi weet wie zijn helpers zijn

🎥 WK Imola: Tom Pidcock kondigt eigen selectie aan bij Britse profs, Hirschi weet wie zijn helpers zijn
Foto: © photonews

De Belgische WK-selectie is al rond, maar ook andere landen zetten de puntjes op de i. Tom Pidcock kwam met een bijzondere aankondiging. Het multitalent mocht aankondigen dat hij het WK bij de profs zal rijden voor het VK. Bij Zwitserland is de ploeg rond Hirschi voltallig.

"Ik ben supertrots dat ik geselecteerd ben om te rijden voor Groot-Brittanië in de WK-wegrit", zegt Tom Pidcock in een filmpje van British Cycling. We kennen hem ook uit het veldrijden, maar op de weg won Pidcock onlangs ook de Baby Giro. De andere geselecteerden zijn Knox, Shaw, Carthy en Holmes. Geen Geraint Thomas aan de start in de wegrit. Die rijdt enkel de tijdrit.

Ook de Zwitserse WK-ploeg is voltallig. Die zal proberen om Toursensatie Marc Hirschi aan de wereldtitel te helpen. De mannen die hem in stelling moeten brengen zijn Michael Albasini, Silvan Dillier, Enrico Gasparotto, Simon Pellaud en Michaël Schär.

Ook bij Zwitserland toch een enigszins opvallende keuze om Stefan Küng uit de selectie voor de wegrit te laten. Net als Thomas bij Groot-Brittanië zal Küng enkel de tijdrit rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties