Interview Bondsvoorzitter prijst innovatie van de koers in België: "Vereerd dat UCI aan ons dacht, ook jeugd en dames belangrijk"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bondsvoorzitter Tom Van Damme vereerd dat UCI België koos voor WK 2021

Bondsvoorzitter prijst innovatie van de koers in België: "Vereerd dat UCI aan ons dacht, ook jeugd en dames belangrijk"
Foto: © photonews

Het WK wielrennen komt in 2021 naar ons land. Dat kan bondsvoorzitter Tom Van Damme natuurlijk alleen maar toejuichen. Voor Belgian Cycling een verdienste en tegelijkertijd ook een aanmoediging om de werkpunten in het Belgische wielrennen te blijven aanpakken.

Na 120 jaar UCI wilde men voor het WK teruggrijpen naar een echte wielernatie als locatie. "Ik ben vereerd dat de UCI aan ons gedacht heeft", zegt Van Damme. "Er zijn vijf stichtende landen van de UCI, maar ze hebben voor ons gekozen. Ook deels door onze knowhow die we trachten de ontwikkeling. We zijn een traditioneel wielerland, maar hebben ook moderne wedstrijden. We werken innoverend."

IMPULS VOOR JEUGDBELEID

Mede dankzij een nieuwe generatie barst België van het talent bij de heren elite. Van Damme wil het ook in andere categorieën die richting zien uitgaan. "Ook belangrijk voor ons is de jeugd. We hopen het jeugdbeleid een nieuwe impuls te geven. Zodat we ook talent naar voren brengen bij de juniors en de U23. Ook bij de dames hebben we ambities. Daar ligt nog werk op de plank, maar we doen daar de nodige inspanningen."

Bij Belgian Cycling zien ze uiteraard liefst in de verschillende wedstrijden goede Belgische selecties aan het werk, met zo veel mogelijk medailles aan het einde van het verhaal. "Ik hoop dat België op het WK met sterke ploegen aan de start staat."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties