Interview Wellens met vraagtekens, maar ook goede herinneringen in Brabantse Pijl: "Sterkste deelnemersveld in jaren"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Leuven
| 4 reacties

Tim Wellens verwacht zwaardere Brabantse Pijl dan anders door grote concurrentie

Wellens met vraagtekens, maar ook goede herinneringen in Brabantse Pijl: "Sterkste deelnemersveld in jaren"
Foto: © photonews

Na zijn podiumplaats van vorig jaar zou Tim Wellens eigenlijk weer bij de favorieten moeten zijn in de Brabantse Pijl. Alleen vielen de recente wedstrijden nogal tegen. Dat geeft hij ook zelf grif toe. Bovendien zijn er heel wat gegadigden dit jaar in de Brabantse Pijl.

De Ardennen klassiekers waren een teleurstelling. Het moet dan maar in Vlaanderen gebeuren voor Wellens. "Ik had er veel van verwacht, maar ik had niet echt goede benen. Het is een beetje jammer. Hoe de benen nu aanvoelen, kan ik nog niet zeggen. Ik moet eerst op de fiets zitten", zei Wellens voor de start.

Gaat het een even zware editie worden, met de Moskesstraat in plaats van de IJskelderlaan? "Ik denk dat het misschien nog wel zwaarder is. Ik heb die nieuwe klim nog niet gedaan. Op het profiel ziet die er in ieder geval zwaar uit. En vooral omdat er meer concurrentie is dan andere jaren. Dit is het sterkste deelnemersveld hier in jaren."

Het is zeker een wedstrijd die mij goed ligt 

Zijn eerdere prestaties in de Brabantse Pijl geven hem wel moed. "Het is zeker een wedstrijd die mij goed ligt. Het is altijd leuk om terug te keren naar wedstrijden waar je al een goed resultaat hebt gereden. Dat heb ik ook met de Canadese wedstrijden, telkens ik daar terugkom."

De goesting is dus aanwezig om die matige Luik-Bastenaken-Luik door te spoelen. "Je kunt dit niet  echt vergelijken met Luik-Bastenaken-Luik, omdat dat deze koers toch niet even zwaar is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties