🎥 Démare glundert na derde zege en weet wat verschil maakt: 'Ik zag Sagan komen, maar kon hem achter mij houden"

🎥 Démare glundert na derde zege en weet wat verschil maakt: 'Ik zag Sagan komen, maar kon hem achter mij houden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie kansen op ritwinst, evenveel keer wist Démare ook de etappe te pakken. Sagan moest voor de tweede maal vrede nemen met de tweede plaats. Démare genoot van het duel tussen hen beiden en vooral van het feit dat hij het ploegwerk weer eens wist af te ronden.

Wat de sprints betreft steekt Démare er bovenuit in deze Giro. Al is het niet alleen de man die het afmaakt die het uitstekend doet. "Wat het verschil maakt? Al mijn ploegmaats, hé. Ze leveren enorm werk. Het is buitengewoon wat ze doen."

De hiërarchie die AG2R hanteert werd in Brindisi wel wat bijgesteld. "We zaten goed in positie. We hebben een beetje de rollen herverdeeld in de finale." Hier en daar werd er in volle sprint ook wel een kwak uitgedeeld. "Het was elleboog aan elleboog voor de beste positie."

Sagan kon het wiel van Démare volgen, maar hem niet passeren en zo was de derde ritzege voor de Fransman een feit. "Ik zag Sagan komen, maar ik kon hem achter mij houden. Ik voelde dat hij kwam opzetten en dat hij dichtbij was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties