In de rand van de Ronde: Vanmarcke excuseert zich voor actie uit frustratie, Naesen en Benoot reageren op top 10

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Oudenaarde
| 5 reacties
In de rand van de Ronde: Vanmarcke excuseert zich voor actie uit frustratie, Naesen en Benoot reageren op top 10
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast de strijd om de zege levert Vlaanderens Mooiste nog zoveel verhalen op. Sep Vanmarcke, Oliver Naesen en Tiesj Benoot: hoe was hun Ronde bijvoorbeeld? Bewogen, blijkt achteraf. Elk van deze drie renners heeft wel zijn eigen verhaal.

Zo was er van Vanmarcke al een ferme inspanning nodig om terug te keren nadat hij op 65 kilometer van de aankomst ten val kwam. Daarbij verloor hij heel wat tijd en opvallend: toen hij stil stond, trapte hij naar de volgwagen van Sunweb.

"Ik was gefrustreerd na de val en de fietswissel", haalt Vanmarcke aan op Twitter. "De wagen passeerde zeer dicht bij mijn voeten op dat moment. Mijn actie was verkeerd. Ik heb mij reeds bij Sunweb geëxcuseerd", laat de renner van EF Pro Cycling weten.

Dan naar twee Belgen die in de top tien eindigden: Oliver Naesen werd zevende, Tiesj Benoot tiende. "Ik heb er alles aan gedaan om op het podium te geraken. Een derde plaats had echt mooi geweest. Op 500 meter van de aankomst kwam de groep terug op mijn wiel. Tot op dat moment dacht ik echt dat ik derde zou worden", aldus Naesen.

Dat 500 meter-punt was ook van belang voor Benoot. "Toen Alaphilippe en de anderen versnelden, vloog mijn ketting eraf. Als ik niet had moeten kraken met 500 meter te gaan, zou ik er voor gegaan zijn in de sprint. Tiende eindigen in de Ronde van Vlaanderen is niet slecht, maar we kwamen voor meer en zullen terugkomen voor meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties