Verkorte Vuelta dit jaar? "Madrid halen wordt moeilijk"

Jens Nimmegeers
| 5 reacties
Verkorte Vuelta dit jaar? "Madrid halen wordt moeilijk"
Foto: © photonews

Volgende week dinsdag gaat ook de Vuelta van start, maar of er in Spanje de eindmeet gehaald zal worden, is nog maar de vraag.

Door corona heeft Spanje te kampen met verschillende rode zones. Zo is bijvoorbeeld Navarra, waar de eerste week wordt doorgebracht, een rode zone. Of de renners het einde van de Vuelta zullen halen, daar twijfelt Nicolas Van Looy aan.

"Het parcours van de eerste week ligt momenteel uitsluitend in een rode zone. Vooral in de regio Navarra, waar de 2e en 3e etappe plaatsvinden, is de coronasituatie op dit moment verschrikkelijk. Het zou me trouwens verbazen dat het Vuelta-peloton de slotrit in Madrid haalt, want de hoofdstad is momenteel in lockdown."

Naast corona zou ook het weer spelbreker kunnen zijn. "De Ronde van Spanje speelt zich dit jaar in het noorden af en het is daar momenteel koud met regen en sneeuw. Ik denk dat er ook etappes zullen geannuleerd worden door de weersomstandigheden."

"De Tourmalet is bijvoorbeeld ondergesneeuwd. Normaal gezien moeten de renners daar in 6e etappe boven aankomen. Maar dat zie ik nooit gebeuren. Vanaf 800 à 1.000 meter ligt er sneeuw in het gebergte in het noorden van Spanje. Het zou wel eens kunnen gebeuren dat de slotklim in bepaalde etappes geschrapt zal worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties