Ackermann net sneller dan Bennett en Philipsen op slotdag, Roglič wint de Vuelta
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ackermann en Roglič de winnaars op de laatste dag van de Vuelta in Madrid

Ackermann net sneller dan Bennett en Philipsen op slotdag, Roglič wint de Vuelta
Foto: © photonews

Met de laatste rit van de Vuelta is het doek gevallen over het WorldTour-seizoen. Ackermann en Roglič mochten juichen, want de eerste pakte de ritzege en de andere mag zich de winnaar van de Ronde van Spanje noemen. In Madrid eindigde het zoals verwacht in een koninklijke massasprint.

Zoals het in de Tour op de laatste dag in een slakkegangetje richting Parijs gaat, zo is dat in de Vuelta hetzelfde richting Madrid. Eens in Madrid was het toch weer koers. Tim Wellens had nog zin in een laatste aanval. Smit, Gonzalo Serrano en Gruzdev wisten hem te vervoegen.

PHILIPSEN VIERDE IN SLOTRIT

Met iets meer dan tien kilometer te gaan was het kwartet er wel aan voor de moeite. Vooral door het werk van Deceuninck-Quick.Step. De onvermijdelijke sprint kwam er toch: Ackermann, Bennett en Philipsen waren alle drie dicht bij de zege. Het was Ackermann die als eerste zijn wiel over de meet gooide. Bennett werd tweede en Kanter nog derde. Philipsen moest het stellen met een vierde plek.

Aan het algemeen klassement veranderde er niets meer. Dat betekent dat Roglič voor het tweede jaar de Vuelta wint, voor Carapaz en Carthy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties