UCI kiest in de cross voor idee dat voorkeur van Nys wegdraagt, overgangsmaatregel in nadeel van Van Aert

UCI kiest in de cross voor idee dat voorkeur van Nys wegdraagt, overgangsmaatregel in nadeel van Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys had er eerder al voor gepleit en de UCI is nu ook tot actie overgegaan. In het veldritseizoen 2021-2022 komt er een gloednieuwe ranking en begint iedereen vanaf nul. Dit om iedereen weer gelijke kansen te geven om aan crossen mee te doen na de coronacrisis.

Dat blijft wel niet zonder gevolgen en die zijn nadelig voor Wout van Aert. De UCI past immers een overgangsregel toe waarbij alle punten die vorig seizoen behaald zijn in veldritten die dit seizoen niet doorgingen toch blijven gelden tot aan het WK.

Wout van Aert deed vorig jaar nog niet mee in de cross nadat hij in de Ronde van Frankrijk ten val gekomen was. Zo tuimelt hij op de UCI-ranking ineens van de 18de naar de 32ste plaats. Als hij eind november effectief meedoet aan de WB-manche in Tabor, zal hij bij de start dus heel wat plaatsen moeten goedmaken.

Het principe op zich om volgend seizoen vanaf nul te vertrekken, lijkt wel noodzakelijk. Daar schaarde Nys zich nog eens achter op Twitter. Dat is nodig om voldoende crossers uit verschillende landen te overtuigen dat het de moeite waard is om af te zakken naar België of Nederland voor het veldrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties