Brajkovič wil nog nieuw team om deel te zijn van oplossing in de koers: "Er is geen mentale steun"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Janez Brajkovič wil het gebrek aan mentale steun in de koers aankaarten

Brajkovič wil nog nieuw team om deel te zijn van oplossing in de koers: "Er is geen mentale steun"
Foto: © photonews

Bij Bahrein-Merida reed Janez Brajkovič voor het laatst bij een min of meer grote ploeg, in 2018. Inmiddels is de Sloveen 36 en is hij één van de renners die nog geen ploeg heeft voor 2021. Hij wil nochtans graag blijven koersen en dat heeft lang niet enkel met het sportieve te maken.

Ongeveer een jaar geleden maakte Brajkovič bekend dat hij aan boulimia lijdt, al van bij de beloften. Hulp zoeken en zeggen dat je niet goed in je vel zit, het is volgens hem echter geen evidentie in de koers. "Nooit zal een renner zeggen dat het mentaal niet goed is", zegt Brajkovič aan CyclingTips. "Als een renner daar open over praat, wordt hij beschouwd als een onbetrouwbaar deel van de ploeg."

Ook zelf heeft hij er nadeel aan ondervonden. "Mijn openheid heeft al vele deuren gesloten. Er is geen mentale steun. De koers is een conservatieve wereld en niemand wil het status quo veranderen. "Het werkt zo toch, niet?" Dat is wat managers denken. Ze zijn zelf ex-renners die opgegroeid zijn in hetzelfde systeem. Zeg niets over eetstoornissen of mentale gezondheid. Doe gewoon alsof alles in orde is."

SAFEHOUSE

Brajkovič is natuurlijk ook geen onbeschreven blad in de koers. "Mijn droom is om nog voor één jaar een ploeg te vinden. Ik ben een realist. Ik heb ook een donker verleden met een dopingschorsing. Ik denk dat ik nog een renner ben die kan presteren, maar dat is niet mijn belangrijkste verkoopspraatje. Ik wil helpen iets te veranderen van binnenin. Ik wil een 'safehouse' zijn waar renners zich tot kunnen richten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties