Lefevere wil safety manager die onafhankelijkheid kan bewaren: "Erop letten dat dit niet een doodgeboren kind wordt"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lefevere vreest dat een safety manager niet met voldoende daadkracht kan optreden

Lefevere wil safety manager die onafhankelijkheid kan bewaren: "Erop letten dat dit niet een doodgeboren kind wordt"
Foto: © photonews

De nieuwe veiligheidsmaatregelen van de UCI houden onder andere in dat een safety manager dient aangeduid te worden. Zonder dat die zijn 'go' geeft, kan een parcourswijziging niet goedgekeurd worden. Alleen: wie moet dat dan juist worden?

Patrick Lefevere twijfelt er in Het Laatste Nieuws aan of de man of vrouw in kwestie wel met voldoende daadkracht kan handelen. "Wil de safety manager van de UCI iets doen aan de Ronde van Polen, zolang meneer Czeslaw Lang daar organisator is? Die belt met de president van Polen zoals jij en ik nu met elkaar bellen."

En dan zijn er nog andere partijen die andere belangen hebben. "Of neem ASO. Zij organiseren de Tour, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik. ASO had ook twee vertegenwoordigers in de werkgroepen. Zij zeggen: 'Veiligheid, dat is goed en wel, maar wat met Parijs-Roubaix?' Iedereen weet dat Parijs-Roubaix  erg onveilig is. Dat hoort erbij, zegt ASO."

Ik wil niet iemand die zich laat afleiden 

Als die redenering voor de ene wedstrijd gebruikt wordt, kan dat natuurlijk ook voor een andere wedstrijd gehanteerd worden? "Is dat altijd zo? Ik wil iemand die zich niet laat afleiden door een goede fles wijn of een etentje in een sterrenrestaurant, maar gewoon zegt: 'Dit kan niet!', als het echt niet kan. We moeten erop letten dat dit niet een doodgeboren kind wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties