Dieter Vanthourenhout houdt het morgen in Bredene na een profcarrière van 14 jaar voor bekeken: "Denk niet dat ik een traan ga wegpinken"
Nils Wens
| 0 reacties

Dieter Vanthourenhout rijdt in Bredene zijn allerlaatste cross

Dieter Vanthourenhout houdt het morgen in Bredene na een profcarrière van 14 jaar voor bekeken: "Denk niet dat ik een traan ga wegpinken"
Foto: © photonews

De cross in Bredene wordt een speciaal moment voor Dieter Vanthourenhout. De 35-jarige renner zal morgen namelijk zijn allerlaatste wedstrijd rijden. Daarna wordt hij trainer en verkoper in de fietsenzaak van Walter Godefroot.

Dieter Vanthourenhout gaf een interview op de site van de Ethias Cross. Zo kijkt hij met plezier terug naar de cross van Bredene in 2015. Hij won toen en ook zijn broer Michael Vanthourenhout stond op het podium. "Eén van de meest plezante wedstrijden die ik ooit heb gereden. Met je broer op het podium staan gebeurt ook niet elke dag."

Vanthourenhout denkt niet dat het een emotioneel afscheid gaat worden. "Ik denk niet dat ik een traantje ga wegpinken. Ik heb dat alleen gedaan toen Michael wereldkampioen werd bij de beloften. In mijn hoofd heb ik een maand geleden al afscheid genomen en op 4 januari ga ik opnieuw aan het werk. Ik word verkoper in de fietsenzaak van Walter Godefroot en trainer om jonge renners te begeleiden", aldus Dieter Vanthourenhout

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties