Fransman stapt niet met Intermarché-Wanty Gobert over naar de WorldTour: "Ik mis het om pijn aan mijn benen te hebben"

Yoann Offredo heeft op de site van Intermarché-Wanty Gobert zijn afscheid bekendgemaakt

Fransman stapt niet met Intermarché-Wanty Gobert over naar de WorldTour: "Ik mis het om pijn aan mijn benen te hebben"
Foto: © photonews

Het was al een tijdje bekend, maar Yoann Offredo gaat met pensioen. De Fransman heeft nu op de officiële site van Intermarché-Wanty Gobert meer uitleg gegeven waarom hij noodgedwongen moet stoppen.

Yoann Offredo heeft niet veel geluk gehad in de laatste jaren van zijn carrière. Eerst liep de Fransman een zware blessure op en op het einde van het seizoen in 2019 zorgde een peestransplantatie voor onherstelbare schade. 

"Als je gewoon bent van 30 uur op de fiets te zitten en van de ene op de andere dag niet meer kan stappen, doet het niet enkel fysiek, maar ook mentaal pijn. Ik mis het om pijn aan mijn benen te hebben of om koud te hebben. Ik word gedwongen om te rusten, want sporten is voorlopig onmogelijk", aldus Offredo op de officiële website van Intermarché-Wanty Gobert. 

Offredo weet wel al wat hij in de toekomst gaat doen. "Ik start in september 2021 met een master Politieke Wetenschappen met specialisatie Journalistiek. Ik ga de komende maanden ook in de wielerwereld blijven. Ik zal Circus-Wanty Gobert verlaten, maar ik zal met het team verbonden blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties