Frans rondetalent tekent meteen nieuw contract voor drie jaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Valentin Madouas verlengt voor drie jaar bij Groupama-FDJ

Frans rondetalent tekent meteen nieuw contract voor drie jaar
Foto: © photonews

Contracten voor verschillende jaren zijn in coronatijden eerder een uitzondering. Echte talenten komen er wel nog voor in aanmerking en bij Groupama-FDJ beschouwen ze Valentin Madouas wel als zo iemand. Madouas tekende een nieuwe overeenkomst voor drie jaar.

Naast het aankondigen van de ambiies voor 2021 had Groupama-FDJ dus nog ander nieuws. Valentin Madouas blijft drie jaar langer bij de ploeg. Zijn contract liep af op het einde van het seizoen, maar hij blijft nu dus tot 2024 aan de ploeg verbonden.

Valentin is de zoon van Laurent Madouas, die op zijn beurt ook profwielrenner was. Valentin heeft bij de profs al zijn potentieel getoond in grote ronde. Bij zijn eerste deelname aan de Giro eindigde hij dertiende. Vorig jaar reed hij zijn eerste Tour en finishte hij in de top dertig.

Nog ereplaatsen waren er in de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl, waar hij bij de beste vijftien over de streep kwam. Madouas heeft dus zeker iets in zijn mars, maar die echte doorbraak naar de top moet er nog komen. Bij Groupama-FDJ zijn ze er alvast van overtuigd dat die eraan komt de volgende jaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
25/09/2021 Bredene
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten

Nieuwste reacties