Ook in het VK hebben ze WK-huiswerk af: Tom Pidcock moet in eentje opboksen tegen Van der Poel en Belgisch blok

Tom Pidcock de enige Brit bij de heren elite op het WK veldrijden

Ook in het VK hebben ze WK-huiswerk af: Tom Pidcock moet in eentje opboksen tegen Van der Poel en Belgisch blok
Foto: © photonews

Vorig jaar was zijn zilveren medaille een verrassing, inmiddels is Tom Pidcock echt wel één van de gevestigde waarden aan de top van het internationale veldrijden. Hij is absoluut weer medaillekandidaat, al zal hij het wel in zijn eentje moeten klaren.

Als hij opnieuw tweede kan worden op het WK, zou dat natuurlijk al een mooie prestatie zijn van Pidcock, gezien de status van topfavoriet die Van der Poel opnieuw geniet. Pidcock heeft dit seizoen wel getoond dat hij op een goede dag op het hoogste mag mikken. Zeker een klant om mee rekening te houden dus voor de Belgen en de Nederlanders.

De Britse wielerbond bevestigt dat Pidcock aan de start komt in Oostende. Hij zal wel de enige deelnemer uit het Verenigd Koninkrijk zijn bij de heren elite. Geen landgenoten dus die hem kunnen bijstaan. Bij de dames een gelijkaardig scenario: daar is Evie Richards de enige Britse.

Ook de selecties voor de beloften zijn bekend. Daar meer opties in de breedte voor het Verenigd Koninkrijk. Dan en Toby Barnes, Cameron Mason, Rory McGuire, Thomas Mein, Oli Stockwell en Ben Turner starten bij de heren U23. Bij de dames beloften staan Hattie Hamden, Anna Kay en Josie Nelson op de startlijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties