Na winst in UAE Tour komt tweede wedstrijddag van Van der Poel er in Vlaanderen: "We kunnen ambitieus zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alpecin-Fenix kan zondag zowel kaart van Van der Poel als die van Merlier trekken

Na winst in UAE Tour komt tweede wedstrijddag van Van der Poel er in Vlaanderen: "We kunnen ambitieus zijn"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft de smaak van het winnen al te pakken: ze mogen dus voor hem opletten komende zondag, wanneer hij aan de start verschijnt van Kuurne-Brussel-Kuurne. Uit de selecties van Alpecin-Fenix voor het openingsweekend blijkt dat dat het geval zal zijn.

"Ik sta met een goed gevoel aan de start van Kuurne-Bruxelles-Kuurne na mijn etappezege in de UAE Tour", zegt Mathieu van der Poel. "Het is goed om een extra dagje racen voor ik vertrek naar Italië, maar ik begin ook vol vertrouwen en verwacht een mooie race."

Hoe kijkt de Nederlandse kampioen nu terug op in die bijzondere passage in de Emiraten? "Uiteraard had ik graag de UAE Tour willen afsluiten, vooral omdat we na de openingsetappe met onze groep een mooie voorsprong hadden in de GC en een goede eindklassering in wording had kunnen zijn. Maar ik ben ook blij dat we vrij snel en zonder problemen thuis zijn gekomen, en dat onze voorjaarsactie niet in gevaar is gebracht."

We kunnen op twee paarden wedden 

Mathieu van der Poel

Met Van der Poel erbij mag Alpecin-Fenix nog hogere verwachtingen koesteren voor Kuurne-Brussel-Kuurne. "We kunnen ambitieus zijn voor Kuurne en tegelijkertijd op twee paarden wedden. Ik denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor Tim Merlier, die voor mij een van de snelste jongens in de peloton is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandi√ę
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties