Meteen pech voor Vanmarcke bij eerste grote wedstrijd van het jaar
Jelle Heyman
| 0 reacties

Sep Vanmarcke moet twee ploegmaats missen in de Omloop

Meteen pech voor Vanmarcke bij eerste grote wedstrijd van het jaar
Foto: © photonews

We zouden het bijna vergeten, maar Sep Vanmarcke was in het verleden al eens de beste in de Omloop Het Nieuwsblad. In 2012 troefde hij Tom Boonen af in een sprint. Dit jaar staat hij ook opnieuw aan de start om te winnen, maar dat zal met weinig hulp van de ploeg staan.

Bij sommige renners is de Omloop het Nieuwsblad de eerste koers van het jaar, maar bij Vanmarcke niet. Hij heeft all 8 koersdagen verzameld in Frankrijk.

De 32-jarige renner trok naar Israel Start-Up Nation om er te schitteren in de Vlaamse klassiekers, iets dat hij elk jaar hoopt te doen.

Maar in de Omloop zal dat toch wat moeilijker zijn dan anders want Israel Start-Up Nation staat met slechts vijf renners aan de start in Gent. Na een positieve coronatest van een staflid, mogen renners Guillaume Boivin en Reto Hollenstein niet meer aan de start komen aangezien ze met het staflid in contact zijn gekomen.

Een stevige domper dus voor Vanmarcke, die het nu met 4 ploegmaats moet zien te rooien: Jenthe Biermans, Norman Vahtra, Mads Würtz Schmidt en Tom Van Asbroeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties