Vansevenant koerst na sterke passage op Ventoux woensdag in Italië, onder meer Devenyns en Serry doen hetzelfde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vansevenant, Devenyns en Serry met Deceuninck-Quick.Step naar Trofeo Laigueglia

Vansevenant koerst na sterke passage op Ventoux woensdag in Italië, onder meer Devenyns en Serry doen hetzelfde
Foto: © photonews

Mauri Vansevenant reed tot dusver enkel de Ronde van de Provence en daar wist hij op de Ventoux te imponeren. In de rit met aankomst aan Chalet Reynard finishte Vansevenant mooi achtste, na Alaphilippe te hebben bijgestaan. Volgende opdracht voor het jonge talent: de Trofeo Laigueglia.

Die heuvelachtige eendagskoers staat woensdag op het programma. Wat de Omloop is voor Vlaanderen, is de Trofe Laigueglia voor Italië: de start van het wielerseizoen in de desbetreffende regio. De winnaar van de Omloop, Davide Ballerini, gaat daar overigens ook starten. Net als die andere winnaar het voorbije weekend, Andrea Bagioli.

Die twee Italianen worden dus vergezeld door een Belgisch trio. Vansevenant, Devenyns en Serry zullen allen deelnemen aan de Trofeo Laigueglia. Daarnaast rekent Deceuninck-Quick.Step ook op de Brit James Knox en de Amerikaan Ian Garrison. 

"We beginnen de maand maart met een goed moreel na de goede prestaties in België en Frankrijk", aldus sportdirecteur Davide Bramati. "Dit is de eerste keer dat we ons dit seizoen laten zien in Italië en we hopen op een goed resultaat. Het is een lastige omloop, maar de renners zijn gemotiveerd en hebben vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties