Wellens 2de beste Belg in Strade en het had nog beter kunnen zijn: "Zonde dat we die laatste kloof niet konden dichten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Wellens vindt het zonde dat laatste gaatje ten opzichte van kopgroep niet werd gedicht

Wellens 2de beste Belg in Strade en het had nog beter kunnen zijn: "Zonde dat we die laatste kloof niet konden dichten"
Foto: © photonews

Bij onze landgenoten stak Van Aert er bovenuit in de Strade, al was Tim Wellens ook wel lange tijd in de buurt om eventueel vooraan een rol te spelen. Dat kwam er finaal niet van, want de achtervolgende groep waar hij deel van uitmaakte, geraakte net niet tot bij de kopgroep.

Op het moment dat het peloton in stukken scheurde, vooral door toedoen van Wout van Aert, was Tim Wellens net niet mee. "Het was een hele lastige koers. Spijtig genoeg kwam ik net tekort om te kopgroep te volgen toen de koers op de achtste sector", zegt de kopman van Lotto Soudal.

In een latere fase van de koers leken Wellens & co wel nog op weg naar de kopgroep. Ze kwamen tot op tien seconden, maar kregen het niet dicht. "We gingen voluit om de kloof te overbruggen en kwamen erg dichtbij, maar konden net niet dat laatste gaatje dichtrijden. Ik stak veel energie in de achtervolging en moest mij uiteindelijk neerleggen bij de dertiende plaats, wat helemaal niet slecht is."

Een top 15 dus voor Wellens. Daar kan hij wel mee leven, al blijft hij wel met één bepaalde gedachte achter. "Het is enkel zonde dat we tijdens de achtervolging die laatste kloof niet konden dichten", besluit de winnaar van de Ster van Bessèges.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties