Eerste podium voor Mark Cavendish in bijna twee jaar: "Eerlijk gezegd was ik vergeten hoe het was om te sprinten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mix van blijheid en ontgoocheling bij Cavendish na tweede plaats in GP Monseré

Eerste podium voor Mark Cavendish in bijna twee jaar: "Eerlijk gezegd was ik vergeten hoe het was om te sprinten"
Foto: © photonews

Mark Cavendish kan alleszins al een toost uitbrengen op zijn eerste podiumplaats sinds zijn terugkeer naar Quick.Step. De Brit spurtte in de GP Monseré nog eens volop mee voor de overwinning. Dat is al een succes op zich. Het werd de tweede plek voor hem, achter Tim Merlier.

De vorige podiumplaats van Cav dateert van 18 april 2019. Toen werd hij derde in een rit in de Ronde van Turkije. "Eerlijk gezegd was ik vergeten hoe het was om mee te sprinten. Ik ben een beetje ontgoocheld, omdat de ploeg de koers controleerde en ik me goed voelde. Merlier was slim bij het inzetten van zijn sprint. Bert Van Lerberghe zat in de sandwich, wat gebeurt als een hele hoop renners gaan voor datzelfde stukje op de weg."

Merlier zette met zoveel fors aan dat de overwinning dan al weg was. "Ik reageerde toen Tim aanging op de rechterkant, maar de kloof was er al en dat was het dan. Ik ben blij om op het podium te staan, maar ben tegelijkertijd een beetje ontgoocheld."

NOKERE KOERSE

Op naar het volgende doel dan maar. "Nu ga ik Nokere Koersen rijden, een koers waar ik nog nooit aan deelnam. Ik hou van het koersen in Vlaanderen en ik wil van elk moment genieten. We gaan blijven proberen in de volgende koersen. We zullen fun blijven hebben en zien wat dat oplevert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties