Laatste vijf kilometer van Gent-Wevelgem aangepast door een ernstige brand!

Laatste vijf kilometer van Gent-Wevelgem aangepast door een ernstige brand!
Foto: © photonews

De laatste vijf kilometers van Gent-Wevelgem kunnen misschien nog wel eens goed zijn voor een verrassing. De slotkilometers verlopen immers niet over de wegen die de renners voor ogen hadden. Een brand in Menen heeft zijn impact op Gent-Wevelgem.

Kort na de middag ontstond er een brand bij recyclagebedrijf Galloo in Menen. De brandwagens rukten gauw uit, want het bleek om een ernstige situatie te gaan. Een grote rookpluim ontspon zich boven de West-Vlaamse stad die dicht ligt bij Wevelgem, aankomstplaats van Gent-Wevelgem.

Bij de koersorganisatie moesten ze dus ook wel met deze brand rekening houden. In de loop van de namiddag werd er noodzakelijk overgegaan tot het aanpassen van het parcours. "Door een brand bij Galloo in Menen wordt de passage door het centrum van Menen geschrapt en worden de laatste vijf kilometer van de wedstrijd vervangen door een alternatieve route", meldt de organisatie.

Dit geldt overigens niet enkel voor de mannenkoers. Ook de vrouwen zullen via die alternatieve route naar de finish moeten rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties