Zien we ook bij zijn debuut in de Ronde een actieve Campenaerts? "Ik heb ongelooflijk veel plezier, alsof ik 19 jaar ben"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Victor Campenaerts beleeft veel plezier aan zijn switch naar een klassieke renner

Zien we ook bij zijn debuut in de Ronde een actieve Campenaerts? "Ik heb ongelooflijk veel plezier, alsof ik 19 jaar ben"
Foto: © photonews

Als u naar de vorige Vlaamse klassiekers gekeken hebt, hebt u een zeer actieve Victor Campenaerts gezien. Zijn switch van tijdrijder naar eendagsrenner is op korte tijd al heel succesvol gebleken. Wie weet zien we hem in de Ronde weer in de aanval gaan.

Voor Campenaerts is dit zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. "Voor alles een eerste keer. De meesten doen dat vroeger dan op 29-jarige leeftijd. Ik heb ongelooflijk veel plezier, alsof ik 19 jaar ben. Het feit dat je mij al in beeld hebt gezien, is positief. Da's niet altijd gemakkelijk om iets te ondernemen. Dat lukt. Ik heb er heel veel plezier in, mijn benen voelen goed."

Campenaerts plaatst wel een kanttekening: de Ronde is toch nog wel wat anders dan die andere wedstrijden. "Vandaag is het wel zestig kilometer langer dan andere koersen. We zullen zien hoe het loopt, ik heb er alleszins heel veel zin in."

Ik heb veel over kasseien gereden 

Hoe hard heeft hij nu eigenlijk gefocust op die klassieke wedstrijden? "Ik heb er toch wel redelijk hard op gefocust. Dat zag je ook in Parijs-Nice: daar bracht ik er niets van terecht in de tijdrit, omdat ik in de voorbereiding niet veel op de tijdritfiets heeft gezeten. Ik heb veel op het parcours getraind, veel over kasseien gereden. Hopelijk levert dat iets op."

Het is wel ook dit jaar een Ronde zonder publiek, extra jammer voor hem als Antwerpenaar. "Normaal zou ik verwachten dat mijn ouders hier ergens aan het startpodium zouden staan", vertelde Campenaerts deze ochtend voor de start. "Die zitten nu een paar meter verderop naar tv te kijken." Wel goed nieuws: volgend jaar kunnen ze er dan wel staan, want ook dan vertrekt de Ronde in Antwerpen. "Hopelijk kan dat dan wel, ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties