Van Den Spiegel hekelt ASO na Waalse Pijl: "Hoe gaan we beter worden als grootste organisator het zo aanpakt?"

Van Den Spiegel hekelt ASO na Waalse Pijl: "Hoe gaan we beter worden als grootste organisator het zo aanpakt?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Tomas Van Den Spiegel heeft naar de Waalse Pijl gekeken, maar niet alles wat hij zag, beviel hem. De CEO van Flanders Classics merkte een passage op het parcours op waarbij er ineens verkeerspaaltjes in het midden van de weg stonden.

Zonder dat dit duidelijk werd aangeduid. Van Den Spiegel wees dan ook met een beschuldigende vinger naar de ASO. "Persoonlijk is de veiligheid van de renners en de verantwoordelijkheid hiervoor als organisator mijn grootste stress. Dat is blijkbaar niet voor iedereen. Ik kruis mijn vingers voor zondag en hoop op mooie koersen zonder ernstige valpartijen", zegt Van Den Spiegel op Twitter.

Volgens hem moet de ASO er ook het voortouw in nemen in het veiliger maken van de koersen. "Hoe zullen we ooit beter worden als sport als zelfs de grootste organisator de veiligheid op deze manier aanpakt?" Hij zet er een foto bij om zijn zaak te illustreren.

Wanneer iemand opwerpt dat er wel een seingever stond twintig meter voordien, antwoordt Van Den Spiegel cynisch: "Dat maakt het inderdaad veel veiliger." Een andere foto genomen van een tv-scherm toont een gevaarlijke situatie waarbij de renners vlak langs een seingever passeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties