Nu helemaal zeker: Pogačar en Hirschi kunnen in tweede Ardennenklassieker hun kansen wél verdedigen

UAE maakt selectie bekend en mag dus starten in Luik-Bastenaken-Luik

Nu helemaal zeker: Pogačar en Hirschi kunnen in tweede Ardennenklassieker hun kansen wél verdedigen
Foto: © photonews

Ze zullen in de Emiraten een zucht van opluchting slaken. En vooral Pogačar en Hirschi zullen dat doen. Zij kunnen met hun ploeg wel aan de start komen in Luik-Bastenaken-Luik, terwijl dat niet toegelaten was in de Waalse Pijl.

Het was groot nieuws woensdagochtend in Charleroi, waar de Waalse Pijl van start ging: UAE mocht niet meedoen vanwege coronagevallen. Twee stafleden testten positief op Covid-19, maar alle uitgevoerde tests nadien waren negatief.

Voor Luik-Bastenaken-Luik werd reeds gecommuniceerd dat er vrijdag nog een testronde zou volgen. Indien iedereen dan negatief testte, mocht UAE meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik. Dat blijkt het geval te zijn, want UAE heeft zijn selectie voor het monument bekendgemaakt.

Daar zitten dus ook Pogačar en Hirschi in, respectievelijk de nummers 3 en 2 van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar. Hirschi reed toen wel nog voor Sunweb. Na het missen van de Waalse Pijl zullen ze er in ieder geval op gebrand zijn om in Luik-Bastenaken-Luik opnieuw een hoofdrol te spelen. De andere UAE-renners aan de start zijn De La Cruz, Rui Costa, Formolo, Vegard Stake Laengen en McNulty.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties