'Van Aert koos voor operatieve ingreep en ziet voorbereiding op Tour niet in het gedrang komen'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Aert koos operatieve ingreep voor blindedarmontsteking boven antibioticakuur

'Van Aert koos voor operatieve ingreep en ziet voorbereiding op Tour niet in het gedrang komen'
Foto: © photonews

Wout van Aert kwam zaterdag zelf met het nieuws naar buiten dat hij herstellende is van een blindedarmontsteking. Vervelend, maar gelukkig zijn de eerstvolgende doelen nog even weg. De Tour en de Spelen komen in principe dan ook niet in gevaar.

Het Laatste Nieuws heeft vernomen dat de appendix vrijdagavond is weggenomen bij Wout van Aert. Nadat bij hem de blindedarmontsteking werd vastgesteld, had hij ook kunnen kiezen voor een lange antibioticakuur. Er werd echter besloten om hen meteen te opereren.

Vandaar ook dat Van Aert momenteel 'herstellende' is. Van Aert zal de tijd nemen om te bekomen van de operatie om dan weer richting de Ronde van Frankrijk te werken. Na zijn successen de vorige jaren heeft Van Aert al drie Tourritzeges op zijn palmares.

In een korte reactie laat Van Aert weten dat hij de voorbereiding op de Tour niet in het gedrang ziet komen. "Hoe alles zal lopen, is nog moeilijk in te schatten, maar ik ga er nu van uit dat ik perfect voorbereid aan de start van de Tour ga staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties