Voormalige rozetruidrager is er erg aan toe: sleutelbeenbreuk, 6(!) gebroken ribben en ook breuken aan borstwervel

Voormalige rozetruidrager is er erg aan toe: sleutelbeenbreuk, 6(!) gebroken ribben en ook breuken aan borstwervel
Foto: © photonews

Eens de roze trui gedragen hebben zorgt niet altijd voor geluk. Het was met een tweede plek in de vierde rit naar Sestola dat Alessandro De Marchi zich in het roze reed. De Marchi zou de leiderstrui twee dagen dragen. Met een valpartij en verschillende breuken heeft de Italiaan nu de Giro verlaten.

De 35-jarige Italiaan van Israel Start-Up Nation was in de twaalfde etappe bij de zes slachtoffers die de rit niet konden uitrijden vanwege een valpartij. Van die zes is De Marchi er het ergst aan toe. Er zijn bij hem verschillende breuken vastgesteld.

De Marchi werd naar het ziekenhuis gebracht en daar zagen ze dat hij een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen. Dat alleen is al voldoende uiteraard om hem de volgende maanden tot een revalidatie te dwingen. Daarnaast heeft De Marchi ook maar liefst zes ribben gebroken.

Daarmee is de kous nog niet af: er is ook een breuk van zijn eerste en tweede borstwervel vastgesteld. Van een hoofdblessure is De Marchi dan wel weer gespaard gebleven. De voormalige leider zal minstens één nacht in het ziekenhuis moeten blijven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties