Bergrit in Giro werd een klucht voor de 'kijker': "Prutswerk" en "Wat gebeurt op Passo Giau, blijft op Passo Giau"

Bergrit in Giro werd een klucht voor de 'kijker': "Prutswerk" en "Wat gebeurt op Passo Giau, blijft op Passo Giau"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog nooit heeft de tv-kijker er zo lang naar verlangd om Egan Bernal te zien. Die verdomde sneeuw en regen ook. Het is dat het gemeld werd dat de Colombiaan alleen voorop reed, want anders hadden we het niet geweten. Van de onthoofde koninginnenrit in de Giro waren er nauwelijks beelden.

Wie achter het tv-scherm kroop met het oog op wielerspektakel in wat aangekondigd werd als de koninginnenrit van de Giro, was eraan voor de moeite. Sowieso werden al twee beklimmingen geschrapt door de weersomstandigheden. De laatste klim won zo nog aan belang, maar ook daar waren geen beelden van. Geen close-ups, geen helikopterbeelden, niets.

De wielerliefhebber was genoodzaakt om op de beelden van de vaste camera aan de aankomst te staren, tot de renners aan de laatste honderden meters begonnen. Kon hier niet enigszins op geanticipeerd worden? De Italiaanse zender RAI kreeg er op sociale media alvast flink van langs van talloze teleurgestelde kijkers. Verwijzingen naar het songfestival en Teletekst inbegrepen. Een bloemlezing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties