Deceuninck-Quick.Step bevestigt: Remco Evenepoel verdedigt deze week titel op Belgische bodem

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Deceuninck-Quick.Step bevestigt: Remco Evenepoel verdedigt deze week titel op Belgische bodem
Foto: © photonews

De plannen van Remco Evenepoel geraakten al bekend na de Elfstedenronde. Deceuninck-Quick.Step bevestigt het nu ook: Evenepoel gaat meerijden in de Baloise Belgium Tour. Dat is de koers met zijn naam als meest recente winnaar op de erelijst.

Evenepoel brak in de Baloise Belgium Tour van 2019 door bij de profs met ritwinst in Zottegem en de eindzege enkele dagen later in Beringen. Vorig jaar kon de Baloise Belgium Tour niet plaatsvinden vanwege de coronacrisis. Evenepoel verdedigt dit jaar dus zijn titel.

BENNETT MEE VOOR DE SPRINT(S)

Deceuninck-Quick.Step trekt ook met sprinter Sam Bennett naar de Baloise Belgium Tour. Andere renners die deel uitmaken van de selectie: Davide Ballerini, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Michael Mørkøv en Zdeněk Štybar . Vooral de deelname van Štybar is opvallend, want die hield aan een val in Dwars door het Hageland een gebroken vinger over.

"De eerste dag - door de Vlaamse Ardennen - zal al tricky zijn. De tijdrit zal ook belangrijk zijn, maar de lastigste rit is die in Hamoir, waar het constant op en af zal zijn en de steile stukken voor grote verschillen in het klassement kunnen zorgen. Sam Bennett komt met een heel goede lead-out en zal zich in de debatten mengen op het vlakke", blikt Tom Steels vooruit. De rittenkoers gaat woensdag van start.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties