Frederik Frison in Ronde van België: "Dieper gaan in mijn reserves"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Frederik Frison in Ronde van België: "Dieper gaan in mijn reserves"
Foto: © photonews

Na een afwezigheid van net geen twee maand maakte Frederik Frison in de Elfstedentocht zijn comeback.

Frison ging in de Scheldeprijs op 7 april tegen de vlakte. Met barsten in het bekken moest hij bijna twee maand wachten om opnieuw te koersen.

“Eerlijk waar: ik verscheen zondag met een bang hartje aan de start”, zegt Frison aan GVA. “Normaal kan ik een valpartij gemakkelijk achter mij laten, maar in de aanloop naar deze koers flitste de Scheldeprijs toch nog enkele keren door mijn hoofd. Dat ik de Elfstedenronde heelhuids heb afgewerkt, is echt goed voor de moraal.”

De Baloise Belgium Tour is dan ook een ideale gelegenheid om ritme op te doen. “Met Caleb Ewan hebben we uitzicht op enkele ritoverwinningen, dus zal ik op dat vlak ook mijn deel van het werk moeten doen. Naast Gilbert hebben we met Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst nog twee renners die in goeden doen zijn. Mocht het wedstrijdverloop het toelaten, ga ik zelf ook eens proberen mee te glippen met een vlucht om zo dieper te gaan in mijn reserves.”

Voor Frison, die vorig jaar brons pakte, is ook het BK tijdrijden van groot belang. Of hij de Tour rijdt is nog niet duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties