De Buyst zag Evenepoel wegrijden toen hij op limiet zat maar denkt dat hijzelf en Gilbert nog voor podium kunnen gaan

De Buyst zag Evenepoel wegrijden toen hij op limiet zat maar denkt dat hijzelf en Gilbert nog voor podium kunnen gaan
Foto: © photonews

De versnellingen van Remco Evenepoel deden ook Jasper De Buyst pijn en die moest aan het einde dan nog sprinten voor een ereplaats. Dat deed De Buyst ook aardig, met een vijfde plek als eindresultaat. Bij Lotto Soudal koesteren ze nog podiumambities.

"We wisten dat de lokale ronden beslissend waren. We pakten het rustig aan in de aanloop daarnaartoe. Dat is waarom de vroege vluchters de omloop bereikte met een te grote voorsprong. Ze hebben het slim gespeeld, dus felicitaties aan hen", verklaart De Buyst het voorop blijven van Robbe Ghys en Gianni Marchand.

"Toen Evenepoel voor het eerst aanviel, was ik een beetje later ook mee met die groep, waar ook Ewan in zat. Kort nadat ik de oversteek had gemaakt, reden Evenepoel en Campenaerts weg, maar Ewan en ik zaten toen op onze limiet. Philippe Gilbert probeerde dan nog aan te vallen en ik moest een rondje herstellen van de eerder geleverde inspanning. Ik werd nog tweede in de sprint", deed De Buyst het verhaal van de finale.

Wat is er nu nog mogelijk in deze Baloise Belgium Tour? "Ik denk dat zowel ikzelf als Philippe kunnnen proberen om op het podium te eindigen in het klassement. Er zijn ook twee sprintersetappes die eraan komen, het kan dus nog een mooie koersweek worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties