Interview Inspanning om derde titel op rij te halen deed pijn bij Lotte Kopecky: "Ik ben niet bezig met een record ofzo"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Ingelmunster
| 0 reacties
Inspanning om derde titel op rij te halen deed pijn bij Lotte Kopecky: "Ik ben niet bezig met een record ofzo"
Foto: © photonews

Met de derde titel op rij van Lotte Kopecky is eer een nieuwe hegemonie bezig. Met een record in het tijdrijden is ze niet bezig, beweert Kopecky. Het zou nochtans kunnen. Ann-Sophie Duyck is recordhoudster met vijf titels, die ze overigens opeenvolgend binnenhaalde. Kopecky is aardig op weg.

"Of het deugd deed? Vooral pijn", lachte Kopecky nadat ze voor het derde jaar op rij Belgisch kampioene tijdrijden was geworden. "Ik vond het een heel ambetant parcours. Het was moeilijk om in het ritme te komen. Er zaten redelijk wat bochten in, je kon geen risico's nemen. Ik denk dat mijn twee ronden vrij gelijklopend waren."

In die tweede ronde maakte Kopecky toch nog een inhaalbeweging. Dat was ook nodig, want Julie Van de Velde een betere tussentijd. "Ik had toch zoiets van: 'Oei". Er was geen paniek, ik wist dat ik de eerste ronde nog niet vol gereden had. Ik had wel goed ingedeeld, maar toch, het deed zeer. Je weet niet of Julie ook zo heeft ingedeeld."

Ik bekijk het jaar per jaar 

Het is nu niet zo dat deze nationale titel voor een heel grote ontlading zorgt. "Of ik dit nodig had? Niet per se. Het is mooi meegenomen, dat zeker." Met haar capaciteiten moet het mogelijk zijn voor Kopecky om aan die vijf (opeenvolgende) titels van Ann-Sophie Duyck te geraken. "Ik bekijk het echt jaar per paar. Ik ben niet bezig met zoveel titels op rij of een record ofzo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties