Van Aert komt met oproep na turbulente etappe: "Fijn dat supporters terug zijn, maar het zorgt voor meer hectiek"

Van Aert komt met oproep na turbulente etappe: "Fijn dat supporters terug zijn, maar het zorgt voor meer hectiek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste dag in de Tour van Wout van Aert zit erop. En wat een dag was het. Turbulent, hectisch, chaotisch, nerveus: allemaal termen die de eerste etappe kunnen beschrijven. Wout van Aert roept de fans op om het voorzichtig te houden.

Van Aert zat de hele tijd uitstekend gedemarreerd. Tegen de explosiviteit van Julian Alaphilippe was de Belgische kampioen wel niet opgewassen. "Ik zat al snel à bloc op het steile stuk. Ik had geen antwoord op de demarrage van Julian. Dat had ik, eerlijk gezegd, ook al wel een beetje verwacht. Ik heb toen snel de switch gemaakt om de schade voor Primož Roglič zo veel mogelijk te beperken. Dat is gelukt."

De massale valpartijen zijn uiteraard ook niet aan de aandacht van Van Aert ontsnapt. "Het is fijn dat de supporters terug zijn, maar het zorgt voor nog meer hectiek. Het was verre van een ideale dag voor ons. Gelukkig zijn Primož zijn kansen nog springlevend."

Ook op sociale media kwam Van Aert terug op de gebeurtenissen van de eerste Tour-dag. "Het was niet de beste dag voor ons, maar het had veel erger kunnen zijn. Aan de fans: we houden van jullie, maar wees alsjeblieft voorzichtiger!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties