OFFICIEEL: Evenepoel en Van Aert weten welke drie renners nog meegaan naar de Olympische Spelen

OFFICIEEL: Evenepoel en Van Aert weten welke drie renners nog meegaan naar de Olympische Spelen
Foto: © photonews

Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn al geruime tijd zeker van een ticket voor de Olympische Spelen. Nu is ook de voltallige Belgische selectie voor Tokio bekend. Daarin is ook plaats voor Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot en Mauri Vansevenant.

Ook die laatste drie namen deden al een tijdje de ronde als grote kanshebbers om België te vertegenwoordigen in de olympische wegrit. Nu is er dus de bevestiging: Belgian Cycling heeft officieel laten weten dat deze vijf renners naar de Olympische Spelen gaan.

Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen naast de wegrit ook de tijdrit betwisten. Greg Van Avermaet maakte als titelverdediger sowieso ook wel een goede kans om naar de Spelen te gaan. Voorts koos bondscoach Vanthourenhout voor Benoot en Vansevenant, twee renners die op het pittige parcours in Tokio zeker hun ding moeten kunnen doen.

Alle selecties voor Tokio wat de wielerwereld betreft zijn nu bekend. Bij de dames gaan Lotte Kopecky, Julie Van de Velde en Valerie Demey de wegrit rijden. Van de Velde is de enige Belgische die aan de start van de tijdrit komt. Op de piste is het hopen op de duo's Kopecky/D'hoore bij de vrouwen en De Ketele/Ghys bij de mannen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties