Ook Tiesj Benoot stapt uit Tour de France en dat zorgt ook voor vraagtekens richting Olympische Spelen

Ook Tiesj Benoot stapt uit Tour de France en dat zorgt ook voor vraagtekens richting Olympische Spelen
Foto: © photonews

De zware Tour de France weegt door en dat zie je ook aan het aantal opgaves. Tiesj Benoot heeft de Tour vroegtijdig verlaten. De vraag is nu of de Belg van DSM tijdig hersteld geraakt voor de Olympische Spelen. Benoot is één van de vijf renners die geselecteerd werd voor de Spelen.

Tiesj Benoot heeft persoonlijk nog geen hoofdrol kunnen opeisen in deze Tour. In de etappe die gewonnen werd door Dylan Teuns reed hij op een gegeven moment wel voorop met zijn ploegmaat Kragh Andersen, waarna die laatste in positie kwam om een gooi te doen naar de ritzege. Kragh Andersen werd echter nog door een pak renners overvleugeld.

In de elfde Touretappe werd Benoot zelf helemaal achteraan gesignaleerd op de Col de la Liguière. Niet veel later werd de opgave van Tiesj Benoot gemeld. Hij is al de tweede Belg die deze dag opgeeft, nadat ook Tosh Van der Sande van Lotto eruit stapt.

OPGAVE DOET VRAAG RIJZEN OVER DE SPELEN

Het zal moeten blijken of het gewoon de doorwegende Tour Benoot parten speelt. Zoja, dan moet hij kunnen herstellen en toch nog deelnemen aan de Olympische Spelen. Is er ergens toch sprake van een blessure, kan een vervanging toch ter sprake komen. Met Dylan Teuns staat er een naam op de reservelijst voor de Spelen die in de Tour dus al zijn goede vorm heeft bewezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties