Campenaerts vindt selectie Evenepoel-Van Aert nog altijd logisch, al mist hij daardoor de Spelen terwijl vriendin wel gaat

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Campenaerts vindt selectie Evenepoel-Van Aert nog altijd logisch, al mist hij daardoor de Spelen terwijl vriendin wel gaat
Foto: © photonews

Victor Campenaerts en zijn vriendin zullen mekaar moeten missen. Zij gaat wel naar de Spelen, hij niet. Evenepoel en Van Aert werden boven hem verkozen voor de tijdrit en daar deed Campenaerts geen moment moeilijk over. Ook al trekt zwemster Fanny Lecluyse straks dus zonder hem naar Tokio.

"Ik vond het erger om zélf de Spelen te missen dan om ze niet samen te kunnen doen", zegt Campenaerts daarover in HLN. "'Wat zou je liefst willen?', vroeg ploegmaat Dimitri Claeys me onlangs. 'Dat Fanny olympisch kampioen wordt of dat jij de gele trui pakt in de Tour?' 'Eerlijk?', antwoordde ik. 'Dan kies ik voor het geel'. Dimi stelde Fanny dezelfde vraag en zij koos voor goud in Tokio."

Een topsporter is een egoïst 

Beiden branden ze dus nog van ambitie. "In een romantische film zou dat als een dissonante noot klinken, maar niet bij een 'real life' topsportkoppel. Een topsporter is een egoïst. Een topsportkoppel zijn twee egoïsten samen. Die perfect van elkaar begrijpen waarom ze zo zijn."

Opvallend is dat Campenaerts eigenlijk zowat zelf aangaf dat Evenepoel en Van Aert dat olympische ticket meer verdienden dan hem. "Dat is toch zo? Hoe had ik mezelf dan moeten verweren? 'Ik verdien een selectie, want ik heb België in het tijdrijden op de kaart gezet?' Fred Deburghraeve zorgde in Atlanta 1996 voor de beste Belgische zwemprestatie ooit, maar hij is er nu toch ook niet meer bij?" 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties