🎥 Heerlijke tijden voor Pogačar: met alle ploegmaats naar Parijs en tijdens de koers bollentrui 'van' Poels signeren

🎥 Heerlijke tijden voor Pogačar: met alle ploegmaats naar Parijs en tijdens de koers bollentrui 'van' Poels signeren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste uren van de rit naar Parijs draaien rond de gele trui en dat is ook dit jaar Tadej Pogačar. Voor het tweede jaar op rij kroont de Sloveen zich tot Tourwinnaar. Ook de outfit van zijn ploegmaats is aangepast en zelfs tijdens de koers maakt hij tijd voor een handtekening.

De traditie is dat tijdens de slotetappe er een prachtig fotomoment komt voor de ploeg van de winnaar en dat is dit jaar niet anders. Bij UAE gaat overigens het absolute droomscenario in vervulling: het gaat Parijs halen met acht man en de kopman schrijft dan ook nog eens de Tour op zijn naam.

Pogačar rijdt uiteraard in en gele trui en op een gele fiets. Ook bij de ploegmaats zijn een aantal mooie gele accenten aangebracht aan de tenue. Nog voor de effectieve start van de slotetappe was er ook al een mooi moment tussen Pogačar en Poels.

Door zijn twee overwinningen op aankomsten bergop won Pogačar ook het bergklassement. Wout Poels eindigde tweede in dat nevenklassement, maar mag in de slotrit wel de bolletjestrui dragen, omdat Pogačar al het geel om zijn schouders heeft. Poels maakte van de gelegenheid gebruik om zijn truitje tijdens de koers door Pogačar te laten handtekenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties