Alle Ineos-kopmannen al tijd verloren maar Adam Yates oogt wel sterk bergop: "Ik ben nog niet uitgeteld"

Alle Ineos-kopmannen al tijd verloren maar Adam Yates oogt wel sterk bergop: "Ik ben nog niet uitgeteld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle Ineos-kopmannen hadden al een jammerlijk moment in de Vuelta. Adam Yates reed bergop wel prima op de Picon Blanco en zou wel eens kunnen uitgroeien tot de beste klimmer van Ineos in deze grote ronde. Het doet hem deugd om te zien dat hij er nog staat.

Bernal verloor tijd in de tijdrit, Yates door een val en Carapaz in de eerste bergrit. Alle drie hebben ze dus al iets om te betreuren, maar Adam Yates hoorde op de Picon Blanco wel tot de betere klimmers. "Het was heel teleurstellend om tijd te verliezen door een domme valpartij. Ik wilde echt iets doen. Ik heb een paar keer geprobeerd, maar het was wind op kop. Wat je ook deed, je zou niet ver wegrijden."

Yates deed in de aanloop naar de Vuelta alles wat hij kon om klaar te geraken. "Ik heb goed getraind, me goed voorbereid. Na de Olympische Spelen had ik het heel lastig door de jetlag. Ik had een week of twee nodig om terug in de routine te geraken."

Zijn goede prestatie op de Picon Blanco geeft wel hoop. "Ik ben nog niet uitgeteld. Hopelijk kunnen we gewoon verder blijven knokken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties