Overgangsrit eindigt in sprint zonder echte spurters: Magnus Cort wint al een tweede rit en gunt Wolfpack geen zege

Overgangsrit eindigt in sprint zonder echte spurters: Magnus Cort wint al een tweede rit en gunt Wolfpack geen zege
Foto: © photonews

Pas in de finale brak de koers helemaal los in de twaalfde Vueltarit. Magnus Cort Nielsen deed eens te meer van zich spreken: de Deen pakte al zijn tweede ritzege, de hattrick is compleet. Jens Keukeleire loodste hem in een verrassende sprint naar de zege.

Op papier stond deze rit beschreven als een overgangsetappe met een goede kans voor aanvallers, maar het peloton wilde lange tijd niet laten begaan. Meerdere pogingen om een kopgroep te vormen werden tot de orde geroepen. Ondertussen was het voor sommige klassementsmannen ook geen zorgeloze dag. Roglič en Yates kwamen ten val, maar konden later hun plek wel weer innemen.

Een éénmansactie van Itturia stak wel het vuur aan de lont. Zes renners gingen de Spanjaard vergezellen, de helft daarvan hadden de Belgische nationaliteit! Armée, Dewulf en Van Gils deden de hoop op een Belgische ritzege oplaaien. Ook Amezqueta, Berwick en Bol gingen mee in het offensief.

AANVAL VAN GILS STRANDT BERGOP

Actie genoeg in de kopgroep: Van Gils pakte uit met een fraai intermezzo, maar parkeerde op een oplopend stuk. In het peloton was ondertussen volop de uitdunning aan de gang. Vanuit die groep met favorieten maakten Ciccone, Vines, Bardet en Henao de sprong naar de kop van de koers.

Het kwartet was zeker nog niet buiten schot, want er kwam nog druk van achteruit. Enkel Vines bleef als laatste weg tot in de laatste kilometer, maar ook zijn onderneming was tevergeefs. Het zou dus een sprint worden, maar welke rappe mannen waren er nog mee? Het was een duel tussen Magnus Cort en Bagioli. Cort pakte zijn tweede ritzege, het werd net niet voor Deceuninck-Quick.Step.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties