Mede door hitte geen olympisch kampioen Carapaz meer in de Vuelta: "Jammer genoeg ben ik volledig leeg"

Mede door hitte geen olympisch kampioen Carapaz meer in de Vuelta: "Jammer genoeg ben ik volledig leeg"
Foto: © photonews

Zoek niet langer naar Richard Carapaz in de Vuelta. De olympische kampioen haalde de aankomst in Pico Villuercas niet meer en stapte onderweg af. Carapaz komt nog eens terug op zijn opgave. Zijn tank is helemaal leeg, geeft de ronderenner van Ineos aan.

Ze hadden bij het Britse team gehoopt dat hij nog het laatste beetje goede vorm uit zijn lichaam kon persen, na de Tour en de Olympische Spelen. In Spanje bleek het echter al snel van Bernal en Yates te moeten komen. "Ik wilde de ploeg steunen hier in de Vuelta en heb elke dag alles gegeven. Jammer genoeg heb ik afgezien door de hitte en ben ik nu volledig leeg", zegt Carapaz. 

Ik ben trots op wat ik dit seizoen bereikt heb 

Richard Carapaz

Dat mag ook, want dit seizoen heeft hem al veel moois gegeven. "Ik ga nu herstellen en nieuwe doelen stellen. Ik ben heel trots op wat ik dit seizoen bereikt heb", verwijst Carapaz naar zijn derde plaats in de Tour en vooral naar het behalen van de olympische titel in Tokio.

"Ik zal hard werken om hierop verder te bouwen en door te gaan", verzekert Richard Carapaz. "Ik zal strijden voor nog meer succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties