Wout van Aert na nieuwe ritzege in Tour of Britain: "Misschien niet grootste overwinning ooit, maar wel zeer tevreden met de manier waarop"

Nils Wens
| 0 reacties
Wout van Aert na nieuwe ritzege in Tour of Britain: "Misschien niet grootste overwinning ooit, maar wel zeer tevreden met de manier waarop"
Foto: © photonews

Sterke prestatie van Wout van Aert in de Tour of Britain. Onze landgenoot kon namelijk zijn tweede overwinning in de rittenwedstrijd boeken in een rit met een lastige finish. Hij haalde het voor Alaphilippe.

Volgens van Aert heeft hij afgezien in de slotfase. "Het was twee kilometer lang pijnlijk. Onderaan de slotklim was het erg steil. Ik had me tot doel gesteld om dat lastige stuk te overleven. We wisten dat Alaphilippe en Woods vandaag de grootste concurrenten zouden zijn. Toen ik in het wiel van die mannen zat, wist ik dat ik op mijn sprint kon vertrouwen", legde van Aert uit op de website van Jumbo-Visma. 

"Ik zette een goede sprint in toen Alaphilippe in de aanval ging. Het is misschien niet de grootste wedstrijd die ik ooit gewonnen heb, maar ik zal nog lang tevreden zijn met de manier waarop ik het gedaan heb. Ik ben erg blij met deze overwinning", aldus Van Aert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties