Lotto-talent Arnaud De Lie eindigt rittenkoers met tweede plek in laatste etappe en mét eindwinst

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Lotto-talent Arnaud De Lie eindigt rittenkoers met tweede plek in laatste etappe en mét eindwinst
Foto: © photonews

Arnaud De Lie heeft afgemaakt waar hij mee begonnen was. De 19-jarige renner van Lotto Soudal was de beste in de Ronde van Zuid-Bohemen. Hij laat zo zien dat er in de opleidingsploeg van Lotto Soudal zeker nog talent aanwezig is.

De Lie begon als leider aan de laatste etappe, met een voorsprong van zes seconden op de Nederlander Van der Meer, zijn eerste achtervolger. Het was dus zeker nog niet geklonken. De vierde en laatste rit in de Tsjechische rittenkoers draaide na 185 kilometer uit op een massasprint.

De eindzege stond op het spel, De Lie deed dus volop mee en kon zijn sprintsnelheid nog eens in de verf zetten. Enkel de Italiaan Damiano Cima pakte uit met een nog straffere sprint, maar De Lie werd mooi tweede en hield Van der Meer vijf plaatsen achter zich. Milan Fretin, de Belgische ploegmaat van De Lie bij Lotto, kwam als achtste over de streep.

BONIFICATIESECONDEN

Door zijn tweede plaats in de rituitslag had De Lie nog bonificatieseconden gepakt en stelde hij de eindzege veilig. De Lie wint de Ronde van Zuid-Bohemen met 13 seconden voorsprong op Van der Meer en 19 seconden op Cima. Met Fretin op plaats 6 en Van Boven op plaats 9 eindigden nog twee andere Belgen van de U23 van Lotto in de top tien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties