Veldrijders in het voordeel tijdens deze editie van Parijs-Roubaix?
Wannes Van Audenhove
| 0 reacties

Door de uitgestelde versie van Parijs-Roubaix in het voorjaar, krijgen we een unieke Parijs-Roubaix in oktober. De weersvoorspelling zien er wisselvallig uit en de kasseien liggen er slecht bij. Hierdoor verwachten veel mensen dat de veldrijders: Wout van

Veldrijders in het voordeel tijdens deze editie van Parijs-Roubaix?
Foto: © photonews

Door de uitgestelde versie van Parijs-Roubaix in het voorjaar, krijgen we een unieke Parijs-Roubaix in oktober. De weersvoorspelling zien er wisselvallig uit en de kasseien liggen er slecht bij. Hierdoor verwachten veel mensen dat de veldrijders: Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Wout van Aert mentaal klaar naar WK?

Slechts één week na het wereldkampioenschap in Leuven, moet Wout van Aert de knop omdraaien na een teleurstellende wedstrijd voor hem. De benen bleken niet goed genoeg te zijn om mee te kunnen met de besten op dat moment. Of op een week tijd dit anders kan zijn, is nog maar de vraag.

Bij Mathieu van der Poel draait het ook niet soepel

Het seizoen van Mathieu van der Poel is zeker niet slecht, maar het niveau van de vorige jaren hebben we nog niet gezien. In de laatste maanden zagen we hem enkele kleinere wedstrijden winnen, maar op het WK was het al snel duidelijk. De benen zijn in vergelijking met een Julian Alaphilippe gewoonweg niet genoeg. Met Parijs-Roubaix krijgt hij natuurlijk wel een wedstrijd voorgeschoteld, die hem op het lijf geschreven lijkt.

Deceuninck–Quick-Step het sterkst in de breedte

De ploeg van Deceuninck-Quick-Step bestaat eigenlijk uit bijna alleen maar kopmannen. Florian Senechal, Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Zdenek Stybar,... Allemaal namen die niet als een verrassing zouden klinken na het winnen van Parijs-Roubaix. Stuk voor stuk hardrijders die voor elkaar door het vuur willen gaan. Hun tactiek zal voornamelijk bestaan uit het slag om slinger aanvallen om zo de tegenstanders af te matten.

Outsiders kunnen interessant zijn in een hectische koers

In Parijs-Roubaix kan alles gebeuren, een lekke band en je kan je positie meteen kwijt zijn. Wanneer bijvoorbeeld een Wout van Aert achterop zou raken door pech, dan moet iemand anders zijn kans gaan voor de ploeg. Bij Jumbo-Visma hebben ze zo een sterke Mike Teunissen. De Nederlander moet in eerste instantie de laatste helper van Wout van Aert moeten zijn. Maar hij kan ook als bliksemafleider voorop gestuurd worden en op een goede dag kan hij veel mensen verrassen.

Wat zijn de interessante weddenschappen?

Wout van Aert zou kan op een goede dag altijd sterk uit de hoek komen. Wout van Aert wint Parijs-Roubaix, hier krijg je 4.20 keer je inzet voor bij betFIRST!

De andere veldrijder die bij de favorieten wordt gerekend is Mathieu van der Poel. Bij een overwinning van hem krijg je 6.00 keer je inzet.
Een outsiders die in mijn ogen toch veel kans heeft is Mike Teunissen, een hardrijder die tijdens de klassiekers altijd sterk voor de dag komt. Mocht de Nederlander Parijs-Roubaix winnen, dan krijg je maar liefst 51.00 keer je inzet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties